Zo richt je jouw tropische woonkamer in

Maxifleur

Wil je het gevoel hebben dat je altijd op vakantie bent? Ga dan voor een tropische woonkamer! Ga voor lichte zee-en-strand kleuren en zet kunstpalmen neer, zodat je je net in een tropisch paradijs waant. In dit artikel vind je vier handige tips voor het inrichten van jouw tropische woonkamer.

Tip 1: Kies de juiste kleuren

Als je een tropische woonkamer wilt creëren, is het heel belangrijk dat je kiest voor de juiste kleuren. Het is voornamelijk goed om lichte kleuren te gebruiken, zoals wit, beige en lichtblauw. Je maakt het nog tropischer door te kiezen voor de kleuren van de tropische zee en het strand!

Tip 2: Ga voor natuurlijke materialen

In een tropische woonkamer kunnen natuurlijke materialen natuurlijk niet ontbreken. Meubels en accessoires van hout, riet en bamboe helpen je om echt die tropische sfeer te creëren. Kies hierbij ook weer het liefst voor lichte kleuren.

Maxifleur

Tip 3: Kleed aan met tropische accessoires

Met tropische accessoires haal je de tropische sfeer in je woonkamer naar boven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kunstpalmen, tropische gekleurde manden of kleedjes en schelpen. Zet ze neer of versier een wand hiermee.

Tip 4: Plaats tegels op de wand of vloer

In tropische oorden wordt veel gewerkt met tegels op de wanden of vloer. Dit is ook nog eens heel hygiënisch. Plaats daarom tegels op de vloer of op een wand, het liefst in een mooie, tropisch blauwe kleur!