Zelf een vloer leggen, goed te doen?

Goed, je hebt besloten dat het een keer tijd wordt voor een nieuwe vloer. Je weet ook al wat voor soort vloer je wil en kan eigenlijk zo naar de bouwmarkt om je vloer te kopen. Eenmaal daar wordt er je gevraagd of je de vloer wil laten leggen, of dat je dit zelf gaat doen. Zelf wil je het wel proberen, maar je hebt ook gehoord dat het heel moeilijk is. Wat kun je het beste doen? Dat is van een aantal dingen afhankelijk. Weet je dat je geboren bent met twee linkerhanden, begin er dan sowieso niet aan. Maar heb je wat meer vertrouwen, dan hangt er veel af van de soort vloer die je gaat leggen.

PVC, Laminaat en Vinyl.

Bij zowel PVC, laminaat en vinyl is het sowieso van belang dat je zorgt dat je een egale ondervloer hebt. Zorg hier dan ook voor. Ben je niet bekent met het egaliseren van een betonvloer, dan is dit moment één om te besluiten de vloer te laten leggen door een expert. Is dit geen probleem dan zijn er een paar dingen om te onthouden. In principe is PVC goed te leggen, deze klik je eigenlijk in elkaar waardoor er weinig snij-of-zaag werk aan te pas komt. Voor vinyl geldt eigenlijk hetzelfde alleen werk je hier met grotere stukken, waardoor het afmeten en leggen lastiger is. Laminaat is het meeste werk en dus ook het moeilijkste. Ben je niet goed in meten, zagen en lijmen, laat de laminaatvloer dan lekker leggen.

Beton Cire

Een betonnen vloer, zoals beton cire, lijkt vaak lastig te leggen maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval. Sterker nog een beton cire zelf doen leggen is geen probleem. Bij verkopers krijg je vaak een goede meng mix of kant en klare mix beton, plus alle benodigdheden voor het leggen, waardoor een betonnen cire vloer zelf doen goed te doen is. Dit is heel goed te combineren met een metal stuc muur.