Werkbanken

Een werkbank is simpelweg een stevige, vlakke tafel waar handmatig werk wordt verricht. Ze variëren in grootte van kleine platte oppervlakken tot grote complexe ontwerpen die zelf als essentieel gereedschap kunnen worden beschouwd. Werkbanken variëren in grootte van kleine enkelvoudige banken tot de grote multi-oppervlaktebanken die door trappenbouwers worden gebruikt. Het ontwerp van werkbanken is sterk afhankelijk van het soort werk waarvoor ze bedoeld zijn, wat voor soort werk er meestal wordt gedaan en de beschikbare ruimte. Er zijn veel soorten werkbanken beschikbaar voor verschillende werkdoeleinden.

Massief houten werkbanken

Massief houten werkbanken zijn een veelvoorkomend kenmerk in moderne werkomgevingen. Deze zijn zeer populair bij timmerlieden, loodgieters en schilders die vaak met grote massief houten oppervlakken werken. Ze worden ook veel gebruikt in industriële omgevingen en voor het opslaan van vloeistoffen en andere dingen van vaste aard. Omdat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan elke werkomgeving, zijn ze een uiterst waardevol goed voor elke ijverige persoon. Veel werkbanken kunnen nu ook worden uitgerust met een set lades of met een speciale plank. Laden in werkbanken zijn een uitstekende aanvulling, vooral als uw werkblad is gemaakt van massief hout zoals esdoorn, eiken, berken enz.

Het zoeken naar werkbanken

Bij het zoeken naar werkbanken zullen houtbewerkers opmerken dat er twee hoofdtypen zijn: die waarin gaten zijn geboord en die waarin dat niet het geval is. Als je veel met hout werkt, of als je werk het verplaatsen van grote stukken hout inhoudt, dan heb je zeker baat bij het kiezen van werkbanken op een werkblad waar de gaten doorheen zijn geboord. De reden waarom u werkbanken met gaten erin moet kopen, is dat het hout tijdens het transport precies kan worden gevormd, wat de kans vergroot dat het stuk stevig in het gat past. Deze verhoogde beveiliging betekent dat uw gereedschap langer meegaat en dat u niet het risico loopt in uw vingers te prikken en ze te stoten elke keer dat u iets te groots in de opening probeert te schuiven.