Wat doe je toch met al die oude kinderkleding?

De wintermaanden zijn voorbij en de lente breekt langzaam aan. Grote kans dat je net alle kledingkasten van je kinderen hebt uitgezocht en overblijft met een grote hoop kleren. Dit kunnen kleren zijn van vorig seizoen, kleren die ze niet meer dragen of kleren die ze niet meer passen. Het is zonde om al deze kleren weg te gooien, maar alle kleren bewaren lijkt ook geen optie. Kortom: wat doe je met alle kinderkleding die je kinderen niet meer nodig hebben?

Uitzoeken en sorteren

Het eerste wat je grote berg kinderkleding moet doen, is kritisch uitzoeken en sorteren. Kijk hierbij naar de staat van de kleding. Zitten er gaten of vlekken in, gooi het dan meteen weg. Is het eigenlijk amper gedragen en nog in goede staat? Dan is het perfect om te verkopen of om weg te geven. Het kan soms lastig te zijn om kinderkleding weg te gooien van toen je kleintje een baby was, omdat het mooie herinneringen met zich meebrengt. In dat geval kun je ervoor kiezen om de eerste outfit van je baby te bewaren. Deze kun je inlijsten of in een mooie doos doen. De rest van de kleding kan dan weg! 

Verkopen of weggevenAls de kinderkleding in hele goede staat is of van hoge kwaliteit, kun je er misschien nog wel iets aan verdienen! Vooral kindermerkkleding kan tweedehands nog een goed centje opleveren. Je zou de kinderkleding van tevoren kunnen sorteren op soort of op maat, zodat je de kleding in dozen kunt verkopen. Het scheelt natuurlijk ook een hoop werk als je voor elk item los een advertentie hoeft te maken. Als dit verkopen niet lukt, zou je de kleding weg kunnen geven aan vrienden of vriendinnen met een jonger kind. Ken je niemand die wat aan de kleding heeft? Dan kun je ervoor kiezen om de kleding te doneren. Denk hierbij aan een kinderkledingbank of een kringloopwinkel in de buurt.