Wandkast-trends van dit moment

wandkasten

Natuurlijk is het belangrijk om het interieur van je huis helemaal af te stemmen op jouw persoonlijke wensen. Je huis is de plek waar je altijd jezelf kan zijn, de plek waar je tot rust kan komen. Dat vertaald zich ook in de keuze voor je interieur. Of het nu gaat om het type en materiaal van je vloer, tot aan de kleur van je muren, of het type behang dat je daar wenst. Wanneer je interieur geheel naar je wens is klopt alles voor je gevoel. Maar wat mensen wel eens vergeten in een andere praktische zaak die veel invloed kan hebben hoe je huis er dagelijks uitziet.

wandkasten

Opslag

Want je kunt je interieur nog zo prachtig naar je zin hebben gemaakt, je moet toch ook ergens je kleren en andere losse artikelen die je niet perse elke dag gebruikt kwijt. Het is dus belangrijk om een passend opslagmedium voor dat soort zakem te hebben, anders slingert alles zomaar door je zorgvuldig ingerichte huis. Hierdoor kan het mooie interieur ook wat ondergesneeuwd raken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een echte aanrader voor opslag is een wandkast, deze zijn er in vele varianten en daar gaan we het over hebben.

Welke wandkasten zijn momenteel hot?

De voornaamste trend die we nu veel zien opkomen is de trend van de industriële kast. Wandkasten met deze look hebben een stoer en bijna onaangepast uiterlijk, maar met inachtneming van je huidige interieur natuurlijk. Je maakt een stevig statement met deze stoere wandkast, die niet te missen is. De kleuren die erbij worden gekozen zijn overwegend eiken, grafiet en zwart. Een ander verschijnsel is de ‘open wandkast’. Deze kasten worden geplaatst in ruimtes die multifunctioneel kunnen worden gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld doorheen kijken. Naast kleren kunnen er ook ander zaken worden opgeslagen of tentoon worden gesteld. Bijvoorbeeld enkele foto’s van mooie momenten, familie of vrienden. Maar ook een vaas met bloemen of andere zaken zijn mooi om uit te stallen. Ten slotte is er een opkomst in vraag naar wandkasten van echt hout. Dus geen massaproductie kast van een groot warenhuis, maar het liefst handgemaakt. An kwalitatief hoogwaardig hout.