Waarom naar Sicilië?

Sicilie

Sicilië is een eiland en een regio van Italië in de Middellandse Zee. Door zijn strategische ligging in het midden van de Middellandse Zee is Sicilie door vele volkeren veroverd die een stempel op de cultuur hebben gedrukt. Hierdoor heeft het eiland zijn eigen rijke en unieke cultuur ontwikkeld, op het gebied van kunst, muziek, literatuur, architectuur, religieuze tradities en haar keuken. 

Sicilie

Zingaro Nature Reserve

Riserva dello Zingaro is een natuurreservaat 1 uur en 20 minuten verwijderd van Palermo. Het is een geweldig natuurpark als je van wandelen en hiken houdt. Hier zijn ook de mooiste stranden van heel Sicilië te vinden. Zingaro heeft twee ingangen: Noord en Zuid. De ingang in het noorden ligt twaalf kilometer van San Vito Lo Capo. Parkeren is gratis, maar de toegang tot het park kost 5 euro per persoon. Als je daar komt, krijg je een kaart met wandelroutes en stranden waar je lekker kunt uitrusten.

Egadische eilanden

De Egadische eilanden staan bekend om hun prachtige stranden en baaien met super helder water. Deze eilandengroep bestaat uit drie eilanden: Favignana, Levanzo en Marettimo. Favignana is het grootste en populairste eiland. Je kunt eventueel ook overnachten op het eiland als je er een langere tijd wilt blijven. Bij aankomst in de haven van de eilanden zijn er direct allemaal verhuurbedrijven te vinden. Er zijn bijvoorbeeld veel scooters en fietsen te huur om hiermee het eiland te verkennen.