Twee fabels rondom het verliezen van gewicht!

Een heel groot deel van Nederland is dagelijks bezig met het verliezen van gewicht. Dit komt omdat het gewicht één van de factoren is die het meeste invloed heeft op hoe jij je dagelijks voelt. Als jij je gewenste gewicht hebt, dan betekent dit over het algemeen dat je lekkerder in je vel zit. Op het internet circuleren er tal van manieren om gewicht te verliezen. Veel van deze methoden werken ontzettend goed, maar er zijn helaas ook tal van goeroes die fabels verkopen. Daarom nemen we je in deze blog mee in twee van de grootste fabels als het gaat om gewicht verliezen!

Sporten = alles

Veel mensen beweren dat afvallen valt of staat met sporten. Natuurlijk is bewegen een goede manier om calorieën en vet te verbranden, maar het zou nooit centraal moeten staan. Al sport je namelijk 3 keer per dag, als je eetpatroon niet goed is, dan zul je nooit gewicht verliezen. Met alleen sporten red je het dus niet. Wanneer je namelijk niet sport, maar wel goed op je eetpatroon let, dan zul je gewicht verliezen. Wanneer je niet op je voeding let, maar wel veel sport zul je over het algemeen geen gewicht verliezen. De twee methoden vullen elkaar uiteraard wel aan, maar het kiezen voor de juiste voeding zal het meeste effect bewerkstelligen. Daarnaast is het eetpatroon ook erg belangrijk. Als je hier geïnteresseerd in bent, bekijk dan eens de mogelijkheden van intermittent fasting! Dit is een relatief gemakkelijke manier om je eetpatroon onder controle te krijgen en in korte tijd veel gewicht te verliezen.

Koolhydraten vermijden

Het zonder koolhydraten, ofwel ‘carb free’ eten is een trend die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Dit komt met name omdat teveel koolhydraten ongezond zijn voor de mens. Echter zijn koolhydraten ontzettend belangrijk en zijn ze een belangrijk onderdeel van onze benodigde voedingsstoffen. Als je besluit om volledig koolhydraatvrij te eten, dan zul je al snel merken dat je gedurende de dag minder energie hebt. Het is zeker niet slecht om te letten op de hoeveelheid koolhydraten die je consumeert, maar ze volledig uit je voeding halen is eerder schadelijk dan bevorderlijk!