Trends op het gebied van LED-verlichting

LED-verlichting bij LedLoket

Het is iets meer dan een eeuw geleden dat mensen die gewend waren om kaarsen en petroleumlampen te gebruiken, voor het eerst gloeilampen in het oog kregen. Toen gloeilampen in de jaren 1880 en 90 op het toneel verschenen, werden ze de ideale lichtbron, afgezien van hun slechte energie-efficiëntie. Sinds de jaren 70 zijn er veel efficiëntere lichtbronnen geïntroduceerd, maar geen enkele zo innovatief als de LED-verlichting bij LedLoket.

In de korte tijd dat LED-verlichting bij LedLoket op de markt is, is hun technologie snel geëvolueerd. Lumenoutput en efficiëntiecijfers zijn verbeterd en andere technologieën zoals thermische eigenschappen, substraatmaterialen en lichtverdelingspatronen zijn ook vooruitgegaan. Als gevolg van deze verbeteringen, in combinatie met de 3 hieronder genoemde trends, zijn klanten meer bereid om te upgraden naar LED’s voor een verscheidenheid aan toepassingen.

LED-verlichting bij LedLoket

1. Hogere efficiëntie/lagere kosten

In de vroege stadia van de ontwikkeling van LED’s citeerden experts uit de industrie vaak de wet van Haitz. Elk decennium neemt de hoeveelheid licht die door LED’s wordt gegenereerd met een factor 20 toe en de kosten per lumen met een factor 10. Hoewel deze trend in 2016 lijkt af te vlakken, zetten de verbeteringen door. We zien gestroomlijnde mechanische en optische ontwerpen in combinatie met efficiëntere LED-pakketten (inclusief fosforen) en efficiëntere elektronische drivers.

2. Betere kleur

Herinner je je de zeer koele blauwwitte kleur van de vroege LED-vervangingslampen nog? Zelfs de vroege snarensets voor de feestdagen waren zwaar gewogen met blauwachtige boventonen. De LED’s van vandaag bieden aangename koele tot warme tinten, samen met verbeterd rood en wit, met behoud van hoge efficiëntieniveaus. Een goed voorbeeld is de nieuwe GE TriGain™-fosfor, die verbeterde prestaties in de smalle rode band biedt, wat resulteert in rode tinten die scherper en schoner zijn, een rijkere beeldkwaliteit mogelijk maken en het kleurbereik voor verlichte schermen vergroten.

3. Slimmere verlichtingsarmaturen

Armaturen worden steeds slimmer. Bij binnenverlichting is er bijvoorbeeld technologie gericht op positioneringssystemen voor binnen die hoogfrequente modulatiesignalen door de LED kunnen sturen. Deze signalen kunnen worden opgevangen door een smartphone of tablet en geven de precieze locatie van klanten binnen een faciliteit. Draadloze buitenbedieningssystemen bieden nu bediening en bewaking op afstand van alle armaturen via een web-enabled centraal beheersysteem dat gegevens verzamelt van sensoren en camera’s.