Leuke dingen om te doen tijdens een self-care dag

Iets wat we als mens vaak vergeten is om genoeg tijd aan ons zelf te besteden. Elke dag zijn we constant bezig met het vervullen van andermans behoeftes: het kan zo simpel zijn als taken uitvoeren op je werk tot aan kleine klusjes doen voor je ouders of partner. En hoewel je dat gewoon doet uit liefde, soms vergeten we ook wel eens dat we onszelf ook eens mogen verwennen. Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet die je kan doen voor de perfecte self-care dag.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Met deze tip bedoelen we niet dat je opeens plastische chirurgie moet uitvoeren. Wat wij hiermee bedoelen is dat als je een beetje aandacht schenkt aan je persoonlijke verzorging, dan zal je geest ook beter voelen. Echt waar! Wanneer je je mooi voelt, dan zal je ook veel zelfverzekerder overkomen. Daarnaast zijn schoonheidsbehandelingen ook de perfecte momenten om even te ontsnappen!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het wellness centrum en even lekker te bubbelen in een 1 persoons hottub? Andere ideeën zijn het bezoeken van een body wax salon, je wimpers of wenkbrauwen liften of je nagels te laten doen. Een vleugje nail art en perfecte gekrulde wimpers en strakke wenkbrauwen maakt iedereen wel blij, of niet?

Verwijder je social media en focus alle aandacht op jouw behoeftes

Tja, niet iedereen heeft geld voor een bezoekje aan het wellness centrum en in een Welltub hottub te zitten. Self-care hoeft echter helemaal niet duur te zijn! Integendeel, self-care is iets wat je ook zelf bepaalt. Waar wordt jij gelukkig van? Is dat door lekker thuis te zitten en rustig een stapel boeken te lezen? Of je gedachten opschrijven in een dagboek? Wat het ook is, doe deze activiteiten zonder tijd te besteden aan je social media. Je zult merken dat je je veel ‘leger’ voelt, maar het is juist op een goede manier.