Kies voor een kwaliteitsvloer die bij iedere interieur past

Kies voor een kwaliteitsvloer die bij iedere interieur past

Het kan lastig zijn om de juiste kwaliteitsvloer te kiezen voor bij jouw interieur. Hoe weet je welke type vloer het beste past of het meest praktisch is? Denk hierbij aan een vloer voor bovenop een vloerverwarming. In dit blog gaan we dieper in op welke punten jij allemaal moet letten om de juist passende kwaliteitsvloer voor bij jouw interieur te vinden. Lees dit blog nu snel verder!

In welke kamer komt de vloer

Allereerst is het verstandig om te kijken in welke ruimte de nieuwe vloer komt te liggen. De vloer is mede bepalend voor de sfeer in de ruimte en moet dus goed passen bij het interieur en de stijl. Zo zit er al vaak een groot verschil tussen de sfeer in de keuken en in de woonkamer of slaapkamer. Hou hier dus rekening mee wanneer jij jouw nieuwe vloer uitzoekt. Naast de ruimte waar de vloer in komt te liggen, raden wij ook aan om te kijken naar welk type huis jij hebt. Als voorbeeld: een gietvloer staat minder mooi in een oud huis. Heb jij alleen kleine kamers? Kies dan niet voor een visgraatvloer, dit oogt al snel te druk.

Diverse soorten materialen

Naast de plaats waar de vloer komt, is het materiaal van de vloer ook een belangrijke keuze. Bij het kiezen van het materiaal moet je met meerdere aspecten rekening houden. Wat is jouw budget, hoe duurzaam moet de vloer zijn en wil je een onderhoudsvrije vloer? Wij hebben de populairste vloeren voor jou op een rij gezet:
  • Laminaat
  • Lamelparket
  • Vinyl of linoleum
  • Tapijt
  • Gietvloer
  • Houten vloer

Isolatie en kleuren

Welke vloer je ook kiest, het is belangrijk om na te denken over het isoleren van je nieuwe vloer. Leg isolatie onder de vloer, dit scheelt je stookkosten en is geluiddempend. Naast isolatie adviseren wij je ook om goed te kijken naar welke kleur voor goed in jouw interieur past. Om een bepaalde sfeer in huis te creëren is de kleur van een vloer heel belangrijk. Wij adviseren om in kleinere kamers te gaan voor lichte vloeren. Dit zorgt optisch voor meer ruimte. In een kamer met een hoog plafond kunnen warme vloer kleuren zoals een donkerbruine laminaatvloer heel mooi staan. In de meeste gevallen is het verstandig om te gaan voor een rustige vloer, zo kun je allerlei soorten meubels plaatsen zonder dat het snel te druk oogt. Wil je graag meer leuke blogs lezen over vloeren en interieur? Je leest ze hier!