Kamperen als vakantie-uitje.

De meningen over kamperen zijn erg verdeeld. Er zit geen middenweg in het aspect kamperen. Enerzijds vind je het geweldig, en anderzijds wil je het nooit van je leven meemaken. Mensen die het leuk vinden om terug naar de basis te gaan in je leefwijze, zijn waarschijnlijk voorstander van kamperen, maar het kan ook leuk zijn voor een vriendenuitje. Een belangrijke factor is het slapen in de tenten. De kans bestaat dat je onder een 1 persoons dekbed slaapt in een tent die net groot genoeg is om je uit te strekken.

Een dagindeling als kampeerder.

Wakker worden in de natuur is een vereisten als kampeerder. Vaak ben je afhankelijk van het slaapritme van je mede-kampeerders, omdat je onder een 1 persoons dekbed d ligt. Wanneer iedereen wakker is, worden er meestal activiteiten gedaan waarbij je met de natuur te maken krijgt, zoals mountainbiken of een grote wandeling maken. Als je terug bent bij je tent is er tijd om uit te rusten, waarna er wordt gegeten, meestal barbeque. Hierna worden er nog spelletjes gedaan en ga je weer lekker naar bed in de tent. Met wat variatie is dit ongeveer de dagindeling van een gemiddelde kampeerder.

De activiteiten als kampeerder.

Er zijn oneindig veel activiteiten te bedenken om een dag te vullen als kampeerder. Wanneer je in een gebied met veel reliëf ligt, kan mountainbiken of wandelen een goede keuze zijn. Wanneer je gaat kamperen op een camping, meestal in een warm klimaat, is het zwembad een goede keuze. Ook kun je je eigen badmintonveld aanleggen, of andere sporten beoefenen. Kortom, kamperen staat garant voor heel actief zijn. Alle verschillende soorten sporten zijn een goede daginvulling. Ook is het goed om je brein te testen, door middel van heel veel spelletjes te doen. Oneindig veel mogelijkheden dus.