Je eigen gaming pc bouwen

Gesprek

Hoewel het bouwen van een comfortabele gaming pc intimiderend kan lijken, kan je ontdekken dat het eenvoudiger is dan je denkt. Het bouwen van een gaming pc begint met het beslissen over een processor, geheugen, voeding en de behuizing waar je pc in komt te staan, maar het is niet zo moeilijk om uit te zoeken welke componenten een fatsoenlijke gaming pc vormen. Als je je eigen pc gaat bouwen, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk leert van een professional. Dit kan je gewoon op youtube doen, daar staan genoeg instructievideo’s over hoe je een pc moet bouwen. Hoewel de details een beetje kunnen verschillen van component tot component en van computer tot computer, zal het grootste deel van de informatie toch hetzelfde zijn. 

De locatie van je gaming pc

Het belangrijkste ding om in gedachten te houden bij het kiezen van onderdelen voor je gaming pc is waar je gaat om de computer te zetten. De uiteindelijke plaats van je computer gamer zal dicteren hoe groot je kan gaan. Voor een draagbare pc die je gemakkelijk kunt meenemen, kun je overwegen een grotere desktop te nemen met een grote harde schijf en een goede gaming rig ingebouwd – deze zorgen voor betere, duurzamere computerkasten. De behuizing van de GTX 590 wordt een van de sterkere keuzes voor de mid- en high-range videokaart. De GTX 580 is de betere van de twee mid-range kaarten en zal worden gebruikt om de gaming rig van keuze aan te drijven. 

High-end gaming pc

De laatste van de GTX 590 kaarten moeten worden gebruikt in de mid range en high end van de proffesionele game pc. Een professionele gaming pc bestaat eigenlijk alleen maar uit high end onderdelen. Er zijn belangrijke dingen om te weten als je een gaming pc gaat samenstellen. Als je je eigen pc gaat bouwen, zorg er dan voor dat je bouwt vanuit een solide idee voordat je verder gaat, en probeer niet zomaar iets uit en maak je geen zorgen over mogelijke problemen alleen vanwege een slecht resultaat. Het is namelijk belangrijk dat alle onderdelen op elkaar aansluiten. Niet alle onderdelen zijn compatibel met elkaar.

Onderdelen gaming pc

Je kan je onderzoek naar de onderdelen van een gaming pc doen en een aangepaste bouw vanaf scratch maken. Hier is een lijst van de onderdelen die je kunt bewaren voor je custom build: CPU – 1x AMD R9 150 of 1x AMD R9 300 of 1x AMD R7 200, Grafische kaart – nvidia rtx 3060 12 GB, 1x GeForce GT 750 Ti, RAM – 2x Kingston HyperX 16GB 5200  of 4x Kingston HyperX 8GB 5200 en de voeding voor CPU-GPU-HDMI combinatie – 120 Volt. Belangrijke onderdelen voor een gaming pc zijn koeling, behuizing, ram, heatsinks, ventilatoren en een voeding voor het hele systeem (CPU, GPU, video, koeling).