Is hoogtevrees te overwinnen?

balkonhekken

Als een persoon met erge hoogtevrees, ben ik niet erg te spreken over balkons. Wanneer een balkon enkel een balkon reling heeft, durf ik amper naar buiten te stappen. Veel mensen begrijpen deze angst niet en maken me belachelijk. Dit is niet leuk en zorgt ervoor dat ik wat onzeker kan worden. Er zijn echter ook veel mensen die heel aardig tegen me zijn en die het begrijpen. Hoogtevrees komt dan ook wel vaker voor en het is dus een angst die niet alleen ik voel. Een vriend van me heeft claustrofobie en leeft dus met me mee vanwege zijn angst.

Een grote truc voor een verrassing

Deze vriend woont op een appartement op de vierde verdieping. Het is niet heel hoog, maar het hekwerk op het balkon was enkel een gaasje. Vaak komt maar vriendengroep hier samen en dan bleef ik telkens in de deuropening van het appartement zitten. Afgelopen zomer hadden ze me verrast. Ze hadden gedaan alsof mijn vriend ziek was en dus zijn we bijna twee maanden niet bij hem thuis geweest. Ik begon al best wel bezorgd te worden maar hij zei dat het wel meeviel en dat hij gewoon moest rusten. Na een tijd nodigde hij me uit. Toen ik aankwam stond iedereen op het balkon als verrassing.

Een ander hekwerk speciaal voor mij

Ze hadden allemaal geld bijeen gelegd een het gaasje vervangen voor een stevige balustrade. Ik was zo ontroerd. Die zomer kon ik net als de anderen genieten van de zon in de late avonduren en durfde ik zelfs voor de balustrade te staan. Dankzij dit soort support van mijn vrienden voel ik me niet een zeikerd, en voel ik me veilig genoeg om zelfs de grenzen op te zoeken. Hoogtevrees is een apart fenomeen. Je hebt er geen last van totdat je opeens beseft hoe hoog je bent. Waar deze lijn is probeer ik nu steeds meer op te rekken, dankzij de hulp van mijn vrienden.