Het probleem van oververzekeren

In Nederland is de basisverzekering voor iedereen verplicht. Maar je mag zelf kiezen of je nou een aanvullende verzekering wilt. Een aanvullende verzekering kan heel handig zijn als je extra zorg nodig. Maar het komt veel voor dat Nederlanders daardoor oververzekerd zijn. Niemand wil de risico lopen dat ze achteraf een hele hoge rekening krijgen. Maar we moeten ons natuurlijk wel afvragen of het wel handig is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Ieder van ons heeft een andere reden om wel of niet voor een aanvullende verzekering te kiezen. Het is natuurlijk afhankelijk van behoeftes van zorg die voor elk persoon verschillend is. Daarom is het uiterst belangrijk om eerst te kijken naar wat voor zorg je nodig hebt voordat je een verzekering afsluit. Er zijn tegenwoordig talloze sites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken.

Dus kijk ieder jaar goed rond naar wat belangrijk is voor je persoonlijke situatie, dus ook dit jaar. Voor de beste zorgverzekering van 2020.

Het is niet goedkoop om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dus je bespaart erop wanneer je kiest voor alleen een basisverzekering. . Kun je het financieel dragen wanneer je onverhoopt bijvoorbeeld toch ineens fysiotherapie nodig hebt? Dan kun je kiezen om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Je loopt dan een risico, maar bespaart ook veel op je premie.

Als je ieder jaar zorg gebruikt uit de aanvullende zorgverzekering, dan zul je dat het aankomend jaar waarschijnlijk ook doen. Sluit dan een aanvullend zorgverzekering af. Maar als je de zorg niet gebruikt dan moet je lekker een goedkope.