Het is donker in mijn gang, wat zijn de oplossingen?

Donkere gangen zijn niet ongewoon, zowel in huizen als in appartementen. Wonen met een donkere gang is echter verre van onvermijdelijk. Van de kleur van de muren tot de hal verlichting, inclusief de indeling, ontdek tips om je gang gemakkelijk te verlichten.

Kies heldere verf

Als u voor een donkere gang staat, is de eerste truc die u moet implementeren, om kleuren die te donker zijn op de muren en op de vloer te bannen en te kiezen voor lichte kleuren . Dus begin met het opnieuw schilderen van je muren in wit, gebroken wit, of zelfs blauw of lichtroze. Als de vloerbedekking donker van kleur is, zoals massief houten parket, zou het zowel zonde als duur zijn om deze te vervangen. In dit geval is de truc voor je donkere gang om een lichtgekleurd tapijt te leggen , indien mogelijk in witte tinten. De lichte kleuren zullen de ruimte inderdaad opfleuren en een gevoel van vergroting geven.

Integreer in decoratie alleen kleine voorwerpen

Als uw gang donker is, moet u absoluut voorkomen dat u het visuele effect overbelast door imposante meubels of grote decoratieve objecten te installeren of te onderhouden. Uw gangdecoratie moet daarom gebaseerd zijn op kleine objecten, smal en discreet meubilair . Verwissel bijvoorbeeld een imposante plant voor kleinere, meer discrete planten, die je ook aan het plafond of aan de muur kunt hangen. Hetzelfde geldt voor de meubels: plaats bij voorkeur een kleine smalle console waarop je kleine kaarsjes en beeldjes van enkele centimeters plaatst.

Kies een deur met een raam

Je donkere gang bedient noodzakelijkerwijs een of meer kamers: het kan de keuken, de woonkamer, een slaapkamer, een kantoor of zelfs de voordeur zijn die naar buiten leidt. In ieder geval worden de aangrenzende kamer (s) normaal gesproken natuurlijk verlicht dankzij een raam naar buiten gericht. Het enige wat je hoeft te doen is de dichte deuren inruilen voor deuren met een raam., en jr krijgt dan een hal of gang die op een natuurlijke manier verlicht is dankzij de aangrenzende kamers. Het licht dat deze kamers binnenkomt, wordt vervolgens door het raam van de deur in de gang verspreid.

Vergeet de hal verlichting in de gang niet

Qua tips voor een donkere hal blijft hal verlichting een van de basispunten en heb je keuze te over. Nog beter is het om de verschillende lichtbronnen te vermenigvuldigen . Zo kun je bijvoorbeeld wandlampen installeren, maar ook een vloerlamp, een tafellamp op een tafel, kaarsen en een lichtslinger. Al deze lichtbronnen samen zorgen voor een warme sfeer in je hal.

Spiegels om de gang te verlichten

Als je de inrichting van je gang wilt oppoetsen en tegelijkertijd meer licht wilt brengen, overweeg dan spiegels die bijvoorbeeld hal verlichting weerkaatst. Deze decoratieve elementen hebben niet alleen het voordeel dat ze de muren mooi decoreren, maar ook dat ze de helderheid versterken , deze verspreiden in de ruimte en een gevoel van vergroting geven. Het andere voordeel: de keuze is erg groot, want je vindt er spiegels in alle maten, vormen, kleuren en stijlen!