Genieten in een hottub

 Badkuipen, bubbelbaden en jacuzzi’s: wie houdt er nou niet van? Het zijn de meest ultieme producten om heerlijk tot rust te komen met een kopje koffie, thee of misschien wel een glaasje wijn. Of je er nou een thuis hebt of in een vakantiehuisje, het is altijd genieten. Maar wat is er nou zo bijzonder aan een bubbelbad? Je hebt hier namelijk te maken met lucht- en/of waterjets. Dit zorgt ervoor dat er kleine bubbeltjes komen in je bad. Deze bubbeltjes geven je het ontspannen gevoel doordat het de bloedsomloop stimuleert. Je creëert op deze manier dus eigenlijk je eigen wellness.

Verschillende soorten bubbelbaden

Een jacuzzi kun je buiten in je tuin plaatsen. Het is superfijn om dit te gebruiken tijdens de wat koudere dagen, omdat je je dan kunt opwarmen in de jacuzzi. Ook in de jacuzzi wordt er gebruik gemaakt van jets. Deze jets kun je verdelen in luchtjets en hydrojets. Vaak lijkt een jacuzzi veel op een hottub, maar het verschil zit hem in het uiterlijk. Een hottub is vaak van nature van hout gemaakt, terwijl een jacuzzi dat dus niet is. Wel zijn er tegenwoordig veel meer hottubs die van binnen met kunststof zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de jacuzzi en hottub meer op elkaar gaan lijken.

Maak je eigen hot tub

Je kunt ook zelf een gemakkelijk een eigen hottub maken. Dit kan bijvoorbeeld met een oud wijnvat, houten planken of een grote speciekuip. Wel is er nog meer nodig wanneer de hottub zelf af is. Een hottub kun je namelijk zelf stoken op hout. Er wordt dan dus geen elektriciteit, maar vuur als energiebron gebruikt. Dit is dan ook een groot pluspunt aan de hot tub. Het geluid van het knisperende vuur geeft meer sfeer waardoor je hier optimaal van kunt genieten. Dit maakt de hottub dan ook extra romantisch voor als je met zijn tweeën wil genieten.