Een veilige woning voor jouw kinderen

kierstandhouder

Kinderen hebben de neiging om als ze jong zijn lekker vrij te leven. Dit zorgt ervoor dat ze nog wel eens een deur willen opendoen. Dit is niet handig als het gaat om de voordeur. Hiervoor is een oplossing namelijk de kierstandhouder. Hiermee kunnen kinderen de deur maar een klein beetje open zetten maar ze kunnen de deur niet uit. 

Veilig op een kiertje

Een kierstandhouder is een deur of raamassescoire, waarmee je de deur een stukje open kan houden zonder dat iemand de deur verder open of dicht kan doen. Dit kan in verschillende standen, zo kan je zelf bepalen hoe ver je de deur open wilt hebben staan. Een kierstandhouder kan ideaal zijn als je kinderen hebt en het mooi weer is en dus graag de deur een stukje open wilt zetten. Kinderen kunnen nu niet zomaar naar buiten rennen zonder dat jij het door hebt. Als je geen kinderen hebt kan een kierstandhouder nog steeds erg handig zijn om op een makkelijke manier jouw deur op een kiertje te kunnen zetten. 

Extra beveiliging

Een kierstandhouder zorgt niet alleen voor comfort maar ook voor eens stukje extra beveiliging. Dit is namelijk een extra punt waar inbrekers langs moeten komen als ze binnen willen geraken. Wel is het voor een inbreker makkelijk als de deur al open staat om binnen te geraken. Een inbreker zal met een paar trappen tegen de deur, de deur kunnen openen, omdat de kierstandhouder het zal begeven. Dit kost echter wel wat tijd en maakt veel lawaai, hier zal een inbreker dus niet snel voor kiezen. Daarnaast zijn er ook kierstandhouders die nog extra beveiligd zijn die hebben namelijk een extra cilinderslot, dit dient als extra zekering waarmee de ketting geborgd wordt. Zo kunnen alleen de mensen met de sleutel het kettingslot verwijderen. Om er zeker van te zijn dat jouw kierstandhouder ook helpt tegen inbraak moet je kijken naar de SKG-keuring. Als de kierstandhouder SKG-gekeurd is, dan werkt de kierstandhouder inbraakwerend en is jouw deur extra beveiligd. Echter is een kierstandhouder geen hoofdslot dus zal je ook zeker een normaal cilinderslot in de deur moeten hebben om inbraak tegen te gaan.

Een kierstandhouder is dus ideaal als je veilig jouw deur wilt kunnen openzetten zonder dat je constant je kinderen in de gaten moet houden. Met een kierstandhouder kunnen kinderen niet zomaar naar buiten rennen. Ook is jouw huis nog extra beveiligd met een kierstandhouder. Met een kierstandhouder hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw woning tegen inbraak.