Een overkapping voor je tuin: de voordelen

overkapping

Wanneer het regent kun je vaak al snel niet meer in de tuin zitten. Dat is hartstikke jammer want soms is het helemaal geen koud weer ook al vallen er wat regendruppels. Met een overkapping kun je veel langer genieten van het mooie en warme weer, ook als het even druppelt of waait. Een overkapping komt in vele vormen. Welke het beste bij jou past hangt af van de tuin en natuurlijk jouw smaak.

Wind en regen

Wanneer we een overkapping aanschaffen dan is dit vaak omdat het doorgaans veel regent en we niet in de regen willen zitten. Er zijn overkappingen die alleen aan de bovenkant vast zitten en een dak bieden maar er zijn ook soorten die muren ofwel glazen wanden hebben. Dat is vooral aan te raden als je een tuin hebt met veel wind. Als er veel wind in de tuin is dan komt de regen soms van de zijkant in plaats van alleen van boven. Dan heb je dus een zijkant nodig om echt droog te zitten. Alleen een overkapping is dan niet voldoende.

overkapping

Volledige kamer kan ook

Wil je echt lekker buiten zitten en toch binnen? Het gevoel hebben dat je in de natuur bent maar toch ook warm zitten? Dan is een serre of tuinkamer wellicht de oplossing. Dit is een feite een complete kamer die ofwel aan de woning is vastgemaakt, ofwel op zichzelf staat in de tuin.