Een eigen huis: van landhuis tot moderne woning

levensloopbestendige-woning

Het bouwen van een landhuis is voor velen slechts een illusie die nooit werkelijkheid zal worden. Zijn het niet de kosten dan is het wel het praktische aspect wat het bouwen van een landhuis in de praktijk onmogelijk zal maken, voor de weinige gelukkigen: waar begin je? Wordt het een klassiek huis of een moderne woning? Alles is mogelijk!

Stap 1 en 2: ontwerp op de kavel

Voor je kan beginnen moet je eerst op zoek naar een kavel: een stuk grond naar wens om jouw landhuis op te plaatsen. Er bestaan verschillende websites waarop bouwkavels worden aangeboden. Let niet alleen goed op hoe groot het kavel is en hoe het uitzicht is, het is ook goed om na te denken over faciliteiten als een supermarkt, school, station en andere faciliteiten die zeer praktisch zijn om in de buurt te hebben!

Het liefst bouw je jouw landhuis helemaal zelf, echter is het verstandig om een professional in te huren met verstand van zaken. Een architect let dan ook niet alleen op het uiterlijk van jouw landhuis, maar ook op het bouwkundige aspect van de bouw: de meeste dromen zijn bedrog, dus niet alles is mogelijk. Hou ook hier rekening mee: het droomhuis in jouw hoofd is niet altijd haalbaar.

Stap 3 en 4: naar de aannemer en de inrichting

De stap om te bouwen is eindelijk daar! Om te kunnen gaan bouwen is het iedereen aan te raden om een goede en betrouwbare aannemer te benaderen om aan de slag te gaan voor jouw droomhuis. Een goede aannemer zorgt niet alleen voor vakwerk, maar ook voor goede materialen. Op het moment dat de aannemer de plannen van de architect heeft gezien kan de aannemer gaan werken aan een prijs, dan weet je wat je huis in totaal gaat kosten.

Als je huis staat wordt het tijd voor misschien wel het leukste deel van de bouw: het inrichten van je huis. Op deze manier kan je zorgen voor het gevoel dat het echt jouw huis is. Als deze stap is voldaan kan je eindelijk door naar de laatste stap: wonen!