Design lampen passen in elk interieur

Moderne verlichting

In Naarden staat een toonaangevend atelier, waar design lampen worden ontworpen. Met name de lichtsculpturen van dit atelier zijn wereldwijd bekend. Voor klanten over de hele wereld wordt op maat gemaakte verlichting ontworpen. Deze verlichting staat die wat betreft kwaliteit en ontwerp op het allerhoogste niveau. Naast de op maat gemaakte verlichtingsconcepten en design lampen brengt het atelier elk jaar een nieuwe collectie lampen uit. Ook dat zijn design lampen, gebaseerd op lichtsculpturen, maar die zijn geschikt voor elk interieur. Zo’n collectie bestaat uiteraard uit lampen die geschikt zijn voor hele grote imposante panden, maar bevat ook verlichting die past in interieurs in woningen.

lamp en design

Design lampen moeten genoeg licht geven

Bij creatieve ontwerpen raakt de functionaliteit van de producten nog weleens in de knel. Dat gebeurt niet bij ontwerper William Brand. Als hij een lamp bedenkt past zo’n lamp in vrijwel elk interieur. De lamp geeft voldoende functioneel licht en is daarnaast een opvallend object. Dat heeft hij ruimschoots bewezen met de grote collectie hanglampen die hij voor Brand Van Egmond heeft ontworpen. Zijn ontwerpen zijn stuk voor stuk design lampen. Architecten van over de hele wereld doen er inspiratie uit op. Het is erg knap dat het ontwerp niet ten koste gaat van een comfortabele manier van verlichten.

Bal lamp

Verlichting als integraal onderdeel

Het is niet toevallig dat de design lampen artistiek en functioneel zo succesvol zijn. Dat komt doordat William Brand naast ontwerper ook architect en interieurontwerper is. Hij weet dus precies welke eisen er worden gesteld aan de verlichting als er een prestigieus interieurontwerp moet worden gemaakt. Daar maakt hij bij het bedenken van zijn sculpturen bewust en onbewust gebruik van. Met succes, want zijn bedrijf behoort niet voor niets tot de absolute wereldtop.