De kosten voor het wrappen van de keuken

kosten keuken wrappen

De kosten voor keuken wrappen kunnen erg verschillen. Je kunt de keuken zelf wrappen. Hiervoor heb je natuurlijk een aantal dingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan de plakfolie zelf, ook wel de wrapfolie genoemd, een mesje om bijvoorbeeld de folie te verkleinen en een dun plaatje om de bubbels eruit te halen. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo moet je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en vlak is. Ook moet je rekening houden dat er geen vetvlekjes op de meubels, kastjes en lades zitten. 

zelf keuken wrappen

Voordelen zelf wrappen

Het wrappen op zichzelf is al goedkoop. Een voordeel van het zelf wrappen is, is dat het nog goedkoper wordt dan wat het al is. Je zorgt ervoor dat je alle spullen hebt en je kunt aan de slag. Er zijn geen bijkomende kosten, omdat je het zelf doet. Een ander voordeel van het zelf wrappen is dat het vaak binnen twee dagen klaar is. Mocht je toch niet tevreden zijn met je eigen design of met de kleur, dan kun je de folie er al snel makkelijk van halen. Zo hoef je niet iedere keer naar een keuken aan te kijken waar je niet gelukkig van wordt. Wrappen is een techniek waar je gelukkig van wordt. Past het niet bij je? Dan haal je het weer weg. 

Nadelen zelf wrappen

Naast de voordelen van het zelf wrappen kent het wrappen, zoals elk ander product of dienst, zijn nadelen. Om te kunnen beginnen met wrappen moet je ervoor zorgen dat de kastjes, lades of wat jij ook wil wrappen goed schoon is. Daarnaast is de folie best dun. De kwetsbaarheid van het materiaal is 1 van de meest voorkomende nadelen van wrappen. Wanneer er bijvoorbeeld iets hards valt of iets hards tegen de kastjes aan komt, dan zul je dit al snel zien. Deukjes en krasjes zullen zichtbaar zijn en dit oogt minder mooi. Uiteraard kun je krasjes ook zien in je originele kastjes en lades.