De afvoer van mijn dak is nu ook waterdicht dankzij Werova

Waterdicht

Een dak die waterdicht is toch logisch zou je zeggen? Dat dacht ik dus ook. Doordat mijn jongste twee kinderen nu ook zelf willen en kunnen fietsen, besloten we een schuur te plaatsen in de tuin. Dit ging overigens makkelijker dan verwacht. Zelf dacht ik dat je iets van een vergunning nodig had, maar dat is niet nodig voor de achtertuin. Dat scheelde weer een hoop geregel. De volgende stap was een schuur uitzoeken en hem laten plaatsen. Na twee weken stond de schuur er met twee kleine fietsen erbij in.

Regen

Volledig waterdicht

Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom ik deze blog dan heb geschreven. Aangezien het de eerste periode mooi weer was, waren we nog niet achter de verrassing gekomen. Zoals we hier in Nederland wel kunnen verwachten komt na zonneschijn regen. Dit was een flinke regenbui. Dit was wel goed voor de natuur, maar blijkbaar niet zo goed voor de afvoer van de schuur. De volgende ochtend wilde we een stukje gaan fietsen. Hierbij deed ik de schuurdeur open en zag de druppels voor mijn hoofd naar beneden vallen. Je kon het spoor zo terugleiden naar de hoek. Hierbij pakte ik de trap om even te kijken en ik zag dat er nog steeds water op het dak lag.

Kunststof

Na even rond te vragen konden de smalle dakafvoeren het probleem zijn. Die kunnen bij een flinke storm de hoeveelheid water niet aan. Het resultaat is dat het water op je dak blijft liggen. Je kan wel begrijpen dat dit niet ideaal is. Gelukkig is dit dan weer makkelijk op te lossen. Met een grotere diameter heb ik de dakdoorvoeren van Werova geplaatst. Zij leveren ze namelijk aan met een folie. Dit zorgt ervoor dat ze waterdicht zijn. Na de eerst volgende regenbui hebben we gekeken en het water wordt nu netjes afgevoerd.