Breed assortiment aan puzzels

Gesprek

Ruim aanbod aan puzzels voor volwassenen. Zoek een puzzel voor volwassenen.

Ruim assortiment aan puzzels, zoals de puzzel met 1500 stuks. Kijk verder in de webwinkel jan van haasteren puzzels. Ook kun je een Ravensburger puzzel kopen

Uit onderzoek blijkt dat puzzelen goed is voor de hersenen. Of je nou bezig gaat met een legpuzzel, sudoku of kruiswoordpuzzel, je hersenen worden getraind en krijgen te maken met een mooie uitdaging. 

Puzzelen is goed voor je brein

Tijdens het puzzelen train je verschillende vaardigheden. Zo moet je goed gebruikmaken van je concentratie en ook moet je je geheugen gebruiken. Onderzoek wijst uit dat puzzelen je hersenen gezonder maken. Tijdens het puzzelen moet je je hersenen continu goed gebruiken en ook moet continu informatie verwerken. Een bijkomend voordeel van puzzelen is dat je beide hersenhelften moet zien te gebruiken. Puzzelen traint op deze manier je hersenen en verrijkt je met denkvaardigheden die je ook buiten het puzzelen kunt gebruiken. Deze vaardigheden komen ook van pas in je werk. 

Puzzelen zorgt hiernaast ook voor meer uitdaging. Als je een puzzel te makkelijk vindt, kun je er altijd voor kiezen om een puzzel met meer stukjes uit te kiezen. Wil je enkel ontspannen bij het maken van een puzzel en ben je niet zo geïnteresseerd in een zware uitdaging? Dan kun je ervoor kiezen om een puzzel met minder stukjes uit te kiezen. De puzzel zou je ook samen kunnen maken met je partner of kind. Op deze manier kun je tijdens het puzzelen meer tijd doorbrengen met de mensen om je heen. Puzzelen is niet alleen gezond voor je brein, maar ook leuk om de tijd mee door te komen. 

Samen puzzelen

Samen met je gezin, familie of vrienden puzzelen is een hele leuke manier om voor gezelligheid te zorgen. Er bestaan allerlei soorten puzzels, voor jong en oud. Puzzels zijn te vinden in verschillende vormen en maten, moeilijkheidsgradaties en kleuren. Maak er een gezellige dag van als het buiten regent, of ga op zonnige dagen gezellig samen in de achtertuin puzzelen. Nodig de buren uit of neem de puzzel mee naar vrienden. De mogelijkheden zijn eindeloos en puzzelen is goed voor iedereen! Dit is het leuke van het maken van puzzels.